Funksjoner

Nedenfor finner du hvilke verktøy vi bruker for å kartlegge og fortelle om omgivelsene rundt deg

Oppdag hindringer

Finn en trygg vei fremover

Det kan være utfordrende for blinde og svaksynte å oppdage hindringer, særlig over midjehøyde hvor hjelpemidler som mobilitetsstokk ikke fungerer like godt. illumie kan benyttes sammen med standard hjelpemidler og øke din sikkerhet ved å varsle om uventede objekter som kommer i veien.

Slik fungerer det
En telefon henges rundt brukerens nakke slik at den hviler på brystet med kamera vendt ut. Ved å bruke iPhones LiDAR-dypdesensor kan vi varsle brukeren om objekter og flater foran dem.

Når brukeren nærmer seg et objekt, vil illumie varsle med eskalerende frekvens, via lyd eller vibrasjoner. Hyppigere varsler indikerer nærhet, og parametrene kan stilles inn av bruker.

Picture of person mapping a room with invisible rays.
Objekt gjenkjenning

Identifiser hindringer
Å komme seg forbi hindringer blir lettere når du vet hva det er, noe mobilitetsstokk eller førerhund ikke alltid kan. illumie tar et bilde av det som finnes foran deg, og bruker bildegjenkjenning for å si hva det er.

Finn gjenstander i nærheten
Med synstap kan det være vanskelig å finne gjenstander som brukes daglig, enten det er en utgang, en søppelbøtte eller et ledig sete. Ved å bruke objektgjenkjenning kan illumie lete for deg og fortelle hvor ting er ved å beregne avstand og retning med 'klokkesystemet'.

illumie vil hjelpe brukere å samhandle med sitt nærmiljø, for at du skal føle deg mer knyttet til verden rundt seg.

A person identifying a room with individual objects highlighted. A chair, a door, a table.
Diskret tilbakemelding

Føl omgivelsene gjennom berørings- og lydsignaler

Bruk av haptiske stropper gir rask tilbakemelding gjennom berøring i stedet for lyd. Ved å ha på seg haptiske stropper på forskjellige deler av kroppen, kan brukeren føle hvor hindringer er plassert.

Ved å bruke både lyd og haptisk tilbakemelding gir applikasjonen nærhetsvarsler som øker i intensitet når brukeren kommer nærmere gjenstander. Gi tidlige advarsler sømløst mens du utforsker miljøet ditt.

A person wearing a phone. They are receiving vibration cues from haptic sensors on their arms.

Vil du være med på pilottesten vår?

Illumie leter etter personer med nedsatt syn for å prøve vår første prototype. For å sikre at løsningen vår fungerer for ulike nivåer av synstap, trenger vi konstruktive tilbakemeldinger i de tidlige stadiene. Hvis du vil prøve løsningen vår, vennligst skriv inn e-postadressen din nedenfor

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.